Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας και στείλτε μας ερωτήσεις ή ενημερώσεις στο: infosatelitegr@gmail.com

Translate

Κατάταξη μελιών σύμφωνα με το Α.Π.Θ

melia

Έρευνα σχετικά με το μέλι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΑΠΘ
Στην έρευνα που έγινε ελέγχθηκαν τα διάφορα μελιού ως προς τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Α. Μικροσκοπικά Χαρακτηριστικά
Β. Ολικές φαινόλες επί της(%)
Γ. Αντιοξειδωτική δράση
Δ. Ηλεκτρική αγωγιμότητα(mS/cm)
και δημιουργήθηκαν οι αντίστοιχες κατατάξεις.
Α. Μικροσκοπικά Χαρακτηριστικά
1η θέση είναι: Το μέλι Καστανιάς
2η θέση είναι: Το μέλι του Πιρενίου ή Ερείκης(Μαρώνεια)
3η θέση είναι: Το μέλι από Παλιούρι(Τσαλί)
4η θέση είναι: Το διάσημο μέλι Μανούκα
5η θέση είναι: Το μέλι από Θυμάρι
6η θέση είναι: Το μέλι από Πορτοκαλιά
7η θέση είναι: Το μέλι από Βαμβάκι
8η θέση είναι: Το μέλι από Έλατο
9η θέση είναι: Το μέλι από Πεύκο
10η θέση είναι: Το μέλι από Βελανιδιά
Β. Ολικές φαινόλες επί της(%)
1η θέση είναι: Το μέλι Βελανιδιάς
2η θέση είναι: Το διάσημο μέλι Μανούκα
3η θέση είναι: Το μέλι του Κάστανου
4η θέση είναι: Το μέλι από Πιρένι(Ερείκη)
5η θέση είναι: Το μέλι του Έλατου
6η θέση είναι: Το μέλι Πεύκου
7η θέση είναι: Το μέλι από Παλιούρι(Τσαλί)
8η θέση είναι: Το μέλι από Βαμβάκι
9η θέση είναι: Το μέλι από Θυμάρι
10η θέση είναι: Το μέλι από Πορτοκάλι
"Οι φαινόλες του μελιού" συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες,στα πλαίσια μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής.
Γ. Αντιοξειδωτική δράση(mmol ασκ/Kg μελιού)
1η θέση είναι: Το μέλι Βελανιδιάς
2η θέση είναι: Το μέλι του Κάστανου
3η θέση είναι: Το μέλι του Έλατου
4η θέση είναι: Το μέλι Πεύκου
5η θέση είναι: Το μέλι από Πιρένι(Ερείκη)
6η θέση είναι: Το διάσημο μέλι Μανούκα
7η θέση είναι: Το μέλι από Παλιούρι(Τσαλί)
8η θέση είναι: Το μέλι από Θυμάρι
9η θέση είναι: Το μέλι από Βαμβάκι
10η θέση είναι: Το μέλι από Πορτοκάλι

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που δρουν με τέτοιο τρόπο,ώστε να δεσμεύουν και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες,μετατρέποντάς τες σε μη τοξικές,άρα και ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Δ. Ηλεκτρική αγωγιμότητα(mS/cm)
1η θέση είναι: Το μέλι Καστανιάς
2η θέση είναι: Το μέλι του Έλατου
3η θέση είναι: Το μέλι της Βελανιδιάς
4η θέση είναι: Το μέλι του Πεύκου
5η θέση είναι: Το μέλι από Πιρένι(Ερείκη)
6η θέση είναι: Το μέλι από Βαμβάκι
7η θέση είναι: Το μέλι από Παλιούρι(Τσαλί)
8η θέση είναι: Το διάσημο μέλι Μανούκα
9η θέση είναι: Το μέλι από Θυμάρι
10η θέση είναι: Το μέλι από Πορτοκάλι

Η ηλεκτρική αγωγιμότητα, στην περίπτωση του μελιού, χρησιμοποιείται για τη διάκριση των ανθόμελων από τα μέλια μελιτώματος. Είναι μια παράμετρος για τα μέλια με αγωγιμότητα μικρότερη από 0,2 mS/cm,που θεωρούνται ύποπτα νοθείας.

Στηρίξτε το EL00044 κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρήσιμες αναρτήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *