Πολλοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν να καταναλώνουν πολλή ζάχαρη γι’ αυτό και προσπαθούν να την αντικαταστήσουν με οτιδήποτε άλλο. Το πιο σύνηθες είναι η αντικατάσταση της ζάχαρης στον καφέ από μέλι. Κατά πόσον όμως αυτό είναι σωστό και το ιδανικό υποκατάστατο ζάχαρης;
Τα οφέλη που έχει το μέλι για την υγεία μας είναι πολλά. Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, το μέλι περιέχει Βιταμίνες B2 και B6 και σίδηρο. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες δίνουν ενέργεια στον οργανισμό, ενώ το μέλι κάνει καλό και στην υγεία της καρδιά γι΄αυτό και τα ροφήματα με βασικό συστατικό το μέλι αποδεικνύονται θαυματουργά.
Ωστόσο, το να βάλεις μέλι στον καφέ σου, δεν έχει καμία διαφορά απ’ το να βάλεις ζάχαρη. Δεν πρόκειται για μια πιο θρεπτική επιλογή, καθώς το μέλι όταν το προσθέτουμε στον καφέ διασπάται σε ζάχαρη. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι μια κουταλιά της σούπας μέλι περιέχει 17 γραμμάρια ζάχαρης και 64 θερμίδες, ενώ μια κουταλιά ζάχαρης περιέχει 49 θερμίδες.
Άρα η διαφορά σε θερμίδες δεν είναι μεγάλη ενώ με το μέλι παίρνεις τις βιταμινες.
Για ποιοτική ενημέρωση στηρίξτε το EL00044, κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου