Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας και στείλτε μας ερωτήσεις ή ενημερώσεις στο: infosatelitegr@gmail.com

Translate

Η θολούρα στο μέλι, γραφει ο Ανδρέας Θρασυβούλου

thrasivoulou

Ο καθηγητής στο   Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, Σχολή Γεωπονίας, Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανδρέας Θρασυβούλου έδωσε την παρακάτω απάντηση σε ερώτηση  μελισσοκόμου σχετικά με την θολούρα που παρουσιάζεται στο μέλι που τρύγησε πρόσφατα.

Αναφέρει λοιπόν ο καθηγητής:
 
Στα σεμινάρια στους καταναλωτές παρουσιάζεται η εικόνα παρακάτω των αμιγών μελιών και ζητείται από τους παρευρισκόμενους να πούνε πιο χρώμα του μελιού θα προτιμούσαν και θα αγόραζαν.
Αρκετοί έδειχναν προτίμηση στο ανοιχτόχρωμο τελευταίο βάζο δεξιά της δεύτερης σειράς. Το βάζο αυτό είχε ένα νοθευμένο μέλι ισογλυκόζης που συνήθως πουλιέται σε τρίκιλα από πλανόδιους. Στη συνέχεια δίναμε τα μέλια να τα δοκιμάσουν και όλοι διαπίστωναν με βάση τη γεύση και το άρωμα πως το συγκεκριμένο μέλι είναι νοθευμένο .

Η παρουσίαση σκοπό είχε, οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των μελιών με το έντονο λαμπικαρισμένο μέλι τα οποία έχουν διαμπερές χρώμα με μια ανεπαίσθητη πράσινη απόχρωση στη βάση τους.

Τα γνήσια ανοιχρόχρωμα μέλια δεν έχουν διαμπερές χρώμα διακρίνονται από κάποια μικρή ή μεγάλη θολούρα ανάλογα με τη φυτική προέλευση. Σε κάθε περίπτωση το χρώμα είναι ένδειξη και όχι απόδειξη.

honey

 Πριν καταλήξει κάποιος σε ένα τελικό συμπέρασμα για την ποιότητα του μελιού θα πρέπει να το δοκιμάσει. 

Η θολούρα υπάρχει σε ένα φυσικό προϊόν όπως είναι το μέλι.


Στηρίξτε το EL00044 κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρήσιμες αναρτήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *