Ο καθηγητής στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, Σχολή Γεωπονίας, Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανδρέας Θρασυβούλου έδωσε την παρακάτω απάντηση σε ερώτηση μελισσοκόμου σχετικά με την θολούρα που παρουσιάζεται στο μέλι που τρύγησε πρόσφατα.
Αναφέρει λοιπόν ο καθηγητής:
Αρκετοί έδειχναν προτίμηση στο ανοιχτόχρωμο τελευταίο βάζο δεξιά της δεύτερης σειράς. Το βάζο αυτό είχε ένα νοθευμένο μέλι ισογλυκόζης που συνήθως πουλιέται σε τρίκιλα από πλανόδιους. Στη συνέχεια δίναμε τα μέλια να τα δοκιμάσουν και όλοι διαπίστωναν με βάση τη γεύση και το άρωμα πως το συγκεκριμένο μέλι είναι νοθευμένο .
Η παρουσίαση σκοπό είχε, οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των μελιών με το έντονο λαμπικαρισμένο μέλι τα οποία έχουν διαμπερές χρώμα με μια ανεπαίσθητη πράσινη απόχρωση στη βάση τους.
Τα γνήσια ανοιχρόχρωμα μέλια δεν έχουν διαμπερές χρώμα διακρίνονται από κάποια μικρή ή μεγάλη θολούρα ανάλογα με τη φυτική προέλευση. Σε κάθε περίπτωση το χρώμα είναι ένδειξη και όχι απόδειξη.
Πριν καταλήξει κάποιος σε ένα τελικό συμπέρασμα για την ποιότητα του μελιού θα πρέπει να το δοκιμάσει.
Η θολούρα υπάρχει σε ένα φυσικό προϊόν όπως είναι το μέλι.
Στηρίξτε το EL00044 κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου