Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας και στείλτε μας ερωτήσεις ή ενημερώσεις στο: infosatelitegr@gmail.com

Translate

Ποιες χημικές αναλύσεις να κάνει ο μελισσοκόμος για να βεβαιωθεί για την ποιότητα του μελιού;

Thrasyvoulou
Γράφει ο Ανδρέας Θρασυβούλου  Καθηγητής στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του
Τμήματος Γεωπονίας, ΑΠΘ

Οι μέλισσες φτιάχνουν άριστο προϊόν.

Εάν ο μελισσοκόμος:

  • δεν έχει τροφοδοτήσει κοντά στο τρύγο, 
  • εάν δεν έχει χρησιμοποιήσει αντιβιοτικά, 
  • εάν ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της παρασκευάστριας εταιρείας για την εφαρμογή σκευασμάτων εναντίον της βαρρόα και
  •  δεν χρησιμοποιεί δικές του συνταγές και πατέντες, 
  • εάν δεν ζεστάνει υπερβολικά το μέλι, 
  • δεν το έχει ρευστοποιήσει στο ήλιο ή το καλοριφέρ, 
  • εάν το προϊόν είναι δικό του και γνωρίζει από πού οι μέλισσες το συνέλλεξαν (θυμάρια, πεύκα, καστανιές, ρείκια κλπ) και 
  • είναι σχετικά φρέσκο (<14 μήνες), τότε δεν χρειάζεται καμιά ανάλυση.

Το προϊόν είναι άριστο και ανταποκρίνεται στις αγορανομικές προδιαγραφές και γι’ αυτό φρόντισαν οι ίδιες μέλισσες. Εάν τώρα για οποιονδήποτε λόγω υποψιάζεται ότι το μέλι έχει επηρεαστεί από κάποια παρέμβαση δικιά του, τότε ζητά να αναλυθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα σε διαπιστευμένο εργαστήριο το οποίο εξειδικεύεται στο μέλι και τα άλλα προϊόντα κυψέλης.

Οι μελισσοκόμοι οι οποίοι ασκούν ορθούς μελισσοκομικούς χειρισμούς, έχουν άριστα και ασφαλή προϊόντα και δεν απαιτείται καμία ανάλυση για να το αποδείξουν.

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου με αναφορά στο EL00044 και με ενεργό link...

Στηρίξτε το EL00044 κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρήσιμες αναρτήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *