Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας και στείλτε μας ερωτήσεις ή ενημερώσεις στο: infosatelitegr@gmail.com

Translate

Μελισσοκομία: Η Σπαραγγιά

sparagia

Σπαραγγιά Ασπάραγος ή Σπαραγγιά ή Σπαράγγι (Asparagus), Αυτοφυές φυτό της Μεσογείου με αγκαθωτά φύλλα. Τη συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Πολλαπλασιάζεται με σπόρους αρχές με μέσα της Άνοιξης.

Είναι πολύ χρήσιμο μελισσοκομικό φυτό, όσον αφορά το χρόνο (timing) της ανθοφορίας της. Δίνει πολύ καλή ποιοτικά γύρη (κίτρινη) και νέκταρ.

Είναι το πρώτο φυτό που ανθίζει στο τέλος του Αυγούστου με αρχές Φθινοπώρου (ο χρόνος εξαρτάται από τη βροχή).

Οι Μέλισσες που  βιώνουν ένα ξηροθερμικό καλοκαίρι και είναι κοντά στο Πευκόμελο έχουν μεγάλη ανάγκη για γύρη και αυτό τους το προσφέρει η Σπαραγγιά, που προηγείται χρονικά και ακολουθεί ο κισσός, για να τις βοηθήσει να γονέψουν.

Στα  υπέρ της η μεγάλη διασπορά και στα μείον είναι ο λίγος χρόνος που κρατά η ανθοφορία της.

Το πόσο σημαντική είναι η γύρη της Σπαραγγιάς και πόσο πολύ ανάγκη την έχουν οι Μέλισσες φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.


 Η Σπαραγγιά την Άνοιξη (συνήθως Απρίλη) μας δίνει τα τρυφερά βλαστάρια της -τα σπαράγγια- που ειναι βρώσιμα και τους αποδίδονται ήπιες φαρμακευτικές ιδιότητες για το ουροποιητικό σύστημα.  Τα σπαράγγια στην εποχή τους περιζήτητα, σε βαθμό που η προσφορά δεν ικανοποιεί τη ζήτηση.

Τα βλαστάρια του σπαραγγιού τα βράζουμε πίνουμε το νερό και τα τηγανίζουμε με αυγά χτυπητά σαν ομελέτα και γίνεται ένας καλός μεζές για το τσιπουράκι μας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου με αναφορά στο EL00044 και με ενεργό link...

Για ποιοτική ενημέρωση στηρίξτε το EL00044 , κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρήσιμες αναρτήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *