Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρετας χρηματοδοτεί πρόγραμμα ελέγχου της αυθεντικότητας του μελιού |
Ο έλεγχος γνησιότητας του μελιού έχει πρωταρχική σημασία τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις βιομηχανίες, ώστε να καταπολεμηθούν κοινές απάτες στο μέλι με τη μορφή λανθασμένης επισήμανσης προέλευσης μελιού και νοθείας με ζάχαρη ή σιρόπια κλπ. Για την ανίχνευση του αρχικού μελιού χρησιμοποιούνται διάφορες αναλυτικές μέθοδοι.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνεργασία με το ΑΠΘ το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας χρηματοδοτεί πρόγραμμα ελέγχου της αυθεντικότητας του μελιού που παράγουν οι Θεσσαλοί μελισσοκόμοι, με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας ειδικών βιοδεικτών που μπορούν να ξεχωρίσουν που παράγεται κάποιο μέλι.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο καταναλωτής να γνωρίζει και να ενισχύει την αγορά και στήριξη του μελιού που παράγεται από περισσότερους των 600 επαγγελματιών μελισσοκόμων στην περιοχή μας και το οποίο είναι ανώτερο από πολλά μέλια τα οποία εισάγονται από την Κίνα, την Τουρκία κλπ και στη χώρα μας βαφτίζονται ως Ελληνικά.
Πληρ: Larissanet.gr
Για ποιοτική ενημέρωση στηρίξτε το EL00044 , κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου