Παράλληλα διάφορες τεχνικές βασσιλοτροφίας και τεχνητής γονιμοποίησης εμφανίστηκαν για να δράσουν παράλληλα με την φυσική επιλογή δίνοντας μια στιγμιαία καθαροαμία στις φυλές!
Την ίδια στιγμή η ανάπτυξη των οδικών και θαλασσίων μεταφορών και η ευκολία της νομαδικής μελισσοκομία εξ αντικείμενου σημαίνει μεταφορά κι απελευθέρωση γενετικού υλικού (κηφήνες και βασίλισσες) από την μια περιοχή της Ελλάδας στην άλλη.
Οι παλιές φυλές που τις συναντούσες σε μια συγκεκριμένη περιοχή και την χαρακτήριζαν αναμίχθηκαν και λίγο πολύ έχουν υβρίδιο-ποιηθει.
Ελληνίδα μάνα;
Υπάρχει λοιπόν Ελληνίδα μάνα και το κυριότερο υπάρχει μια φυλή που υπερτερεί μιας άλλης;
Ένας δάσκαλος της μελισσοκομίας ο Μόσχος Ντιόνιας λέει ότι το σημαντικό είναι οι βασίλισσες που χρησιμοποιούμε να έχουν προσαρμοστεί στο μέρος τους! Κατά κάποιον τρόπο να έχουν γίνει "ντόπιες" και να ρυθμίζουν την ζωή της αποικίας με βάση το ενδιαίτημα δηλαδή το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει και αναπαράγεται η αποικία.
Δείτε ένα σχετικό video:
Τα τελευταία χρόνια αλλάξαμε πορεία.
Από την πολιτική αβουλία προς όφελος του εμπορίου, για την προστασία των ντόπιων φυλών και του αυτόχθονου γενετικού υλικού πλέον οι περιφέρειες με πόρους από την ΕΕ δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση βασιλοτρόφων για την εκτροφή βασιλισσών με στόχο την διατήρηση και την τόνωση των ντόπιων χαρακτηριστικών του κάθε ενδιαιτήματος!
Το συγκεκριμένο εγχείρημα εδώ στο EL00044 το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.
Στηρίξτε το EL00044 κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου