Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας και στείλτε μας ερωτήσεις ή ενημερώσεις στο: infosatelitegr@gmail.com

Translate

Τα μελομακάρονα του Άκη

akispetretzikis 
Μια συνταγή για τα μελομακάρονα και ευχές από την μελισσογραφία οπως τα αρώματα του μελιού της κανέλας και του πορτοκαλιού να αρωματίσουν όλα τα σπίτια.
 

Συστατικά


TIP: Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
 
Για το σιρόπι
  • 500 γρ. νερό
  • 800 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. μέλι
  • 3 στικ κανέλα
  • 3 γαρίφαλα ολόκληρα
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
Μείγμα 1
  • 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γρ. σπορέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 2-3 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Μείγμα 2
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα
  • μέλι
  • καρύδια

Μέθοδος Εκτέλεσης

 
TIP: Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
 
Για το σιρόπι 
 (Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονα μας από τον φούρνο.)
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι, και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
 
Για τα μελομακάρονα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2. 
Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. 
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
Σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
 
TIP: Η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι και δεν θα γίνουν τραγανά.
 

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου με αναφορά στο EL00044 και με ενεργό link...

Για ποιοτική ενημέρωση στηρίξτε το EL00044 , κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρήσιμες αναρτήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *